Klein Marjenburg - Vlieland

Het officiele adres van Klein Marjenburg is:

Duinkersoord 105
8899 BW Vlieland

Maar Vlielanders kennen het gewoon onder de naam Klein Marjenburg. Duinkersoord ligt aan de Noordzeekant van Vlieland tussen de duinen. De exacte locatie is aangegeven op de
kaart. Over de wegen of door het bos is het een paar minuten fietsen van het dorp naar Klein Marjenburg.

Veerdienst Harlingen-Vlieland
U bereikt Vlieland door de veerdienst vanuit Harlingen te nemen. Uw auto moet op het vaste land blijven, maar de fietsen of bolderkar mogen uiteraard wel mee. Zo begint het Vlielandgevoel direct op de
boot van Harlingen naar het tweede Waddeneiland. De gewone veerdienst naar Vlieland gaat in het hoogseizoen en vakanties driemaal per dag en wordt verzorgd door Rederij Doeksen. In het hoogseizoen is het te overwegen om niet de middagboot in het weekend te nemen. Die is bijzonder druk. Een alternatief is de sneldienst, maar daarop worden fietsen en bolderkarren niet toegelaten. Voor exacte vertrektijden van en naar Vlieland raadpleegt u de website van Rederij Doeksen.

Op het eiland
Bij aankomst of vertrek kunt gebruik maken van de bus. De bus gaat een paar keer per dag rondom de aankomst en vertrek van de boot. De bushalte is op een meter of vijftig van Klein Marjenburg. U kunt vragen naar halte "De Bosrand".

Bagage
Uw bagage kunt u zelf naar Klein Marjenburg brengen, maar
de betrouwbare bagagevervoerders van Wietze de Boer en Zeelen kunnen die last direct bij aankomst van de boot van u overnemen.